fredag 31 december 2010

Gott Nytt Liberalt År!

Idag är det den sista dagen på 2010. Det har verkligen varit ett händelserikt år. Det har varit ett år där den ena fp-aktiviteten har avlöst den andra. Året har varit otroligt givande, lärorikt och framför allt väldigt, väldigt roligt. :)

Början av januari ägnades åt att vi i programgruppen intensivt arbetade med att slutföra ett förslag för FP i Göteborgs lokala valplattform. En träff som särskilt utmärker sig är en lördag heldag då vi tappert arbetade med politiska punkter i en lokal där värmen hade slutat fungera och inomhustemperaturen låg på ca 12 grader plus. Tack vare en mycket idérik och klipsk fp-kollega inköptes ett stort lager av värmeljus som både spred värme och trevlig stämning under resten av en mycket produktiv dag.

Januari var också då vi i FP i Göteborg vid vårt nomineringsmöte fastställde våra listor för valsedlarna i årets val. Salen i Sjömanskyrkan var nästintill fullsatt med folkpartister och under dagen var det så många varma, uppskattande, positiva ord som sades och värdefulla och positiva egenskaper som fördes fram i talarstolen. Jag är fortfarande oerhört glad och tacksam över förtroendet som jag vid nomineringsmötet fick till att kandidera som nummer fyra på valsedeln för FP i Göteborg i årets val. Tack!

I slutet av januari var det dags för årets Lundsbrunnkonferens där större delen av alla folkpartister i Västsverige samlades för två mycket intressanta och givande dagar fullspäckade med seminarier och tal. Och, som alltid, mycket trevligt umgänge. All snö och kyla innebar inte enbart ett vackert vinterlandskap, det innebar också att tågtrafiken, eller bristen därav, gjorde så att partiledare Jan Björklund inte kunde närvara. Alternativ lösning togs snabbt fram tack vare idérika folkpartister och välfungerande IT-teknik och mobiltelefoner.

Februari och mars innebar årsmöte, Liberalt Riksmöte och deltagande i flertalet olika utbildningar för kandidater. Den som lämnade störst intryck för mig var retorikutbildningen på partikansliet i Stockholm. Det var mycket intensiva och väldigt lärorika dagar i retorik med en otroligt duktig och kunnig lärare.

I april arrangerade Utbildningsnätverket en öppen föreläsning och frågestund för bl.a. studenter, vilken vid detta tillfälle var förlagd på Handelshögskolan. Föreläsningen handlade om högskola, universitet och forskning. Det var en stor ära att där få lämna över ordet till vår dåvarande Högskole- och forskningsminister Tobias Krantz (FP) för en mycket, mycket uppskattad och väldigt intressant föreläsning och frågestund. Jag är väldigt glad för allt arbete som gjorts och görs för förbättringar och utveckling inom högskola, universitet och forskning. Båda våra tidigare Högskole- och forskningsministrar har gjort ett exemplariskt bra, och ovärderligt, jobb på området.

I början av maj kom Allianståget till Göteborg. Det var ett riktigt segertåg som anlände till Göteborgs Centralstation som där möttes av ett hav av ballonger och alliansare för vidare promenad till Kungsportsportsplatsen. Applåderna ville inte ta slut när de fyra partiledarna anlände till scenen nedanför Kopparmärra. Att det började regna gjorde ingenting. Bor man i Göteborg har man sedan länge vant sig vid de sporadiska regnskurarna som kommer med jämna mellanrum.

Maj var också fylld med kampanjande. Det var morgonkampanj, vårkampanj och allianskampanj. Och det var både kandidatutbildning och partiråd i Uppsala. I slutet på maj arrangerade vi i lokalföreningen Göteborg Centrum också ett panelsamtal på Stadsbiblioteket. Panelsamtalet var på temat att lärare är skolans viktigaste resurs och jag hade förmånen att där få vara moderator. Det var ett väldigt givande och uppskattat panelsamtal med vårt Kommunalråd och numera 1:e vice ordförande för FP, Helene Odenjung, som tillsammans med ordföranden för Lärarförbundet i Göteborg och ordföranden för Lärarnas Riksförbund i Göteborg diskuterade olika viktiga skolfrågor. Det var ett oerhört intressant panelsamtal och efterföljande frågestund. Och jag är väldigt glad över att det kunde äga rum.

I början av augusti startade valaktiviteterna igång med ordentlig energi. Det stora avstampet blev det traditionella sommartalet på Marstrand av partiledare Jan Björklund. Solen strålade, orangea FP-ballonger syntes överallt (nästan) och Marstrand var fullt med glada och trevliga folkpartister. Valrörelsen hade officiellt börjat.

Augusti ägnades åt kampanjmöten, kampanjande, flygbladsutdelning, panelsamtal om vuxenmobbing och mycket tid i valstugan som bl.a. gästades av EU-minister Birgitta Ohlsson (FP) med torgmöte och utfrågning av oss kandidater. Det var en suverän valupptakt med FP Hisingen och vi hade en lika suverän valupptakt för FP i Göteborg vid Milleniumplatsen. Det blev också en tidig, lyckad och väldigt rolig morgonkampanj i Allén tillsammans med pigga och glada folkpartister.

September fortsatte med olika kampanjaktiviteter, flygbladsutdelning, panelsamtal vid Bergjöns Folkhögskola, debatt vid Slottsbergsgymnasiet, panelsamtal och radiointervju hos Göteborgsfontänen, Folkpartitåg genom Göteborg, mm. Även denna månad blev det mycket tid i valstugan som bl.a. gästades av Högskole- och forskningsminister Tobias Krantz (FP). Konditionsträningen hanns också med bl.a. genom brevlådeutdelning och alla raska steg i trappuppgångar. Hyser stor uppskattning till landets alla brevbärare och tidningsbud som delar ut post och tidningar året runt oavsett väder.

Under sista veckan innan valdagen hade jag också förmånen att få vara värd åt två gäster från Kirgizistan genom ett pågående demokratiutbytesprojekt. Det lämnade ett starkt intryck på mig. Demokrati, yttrandefrihet och öppna politiska val är en självklarhet för oss här i Sverige, men drygt hälften av världens befolkning lever inte i en demokrati. Jag är oerhört glad och tacksam för mötet med vännerna från Kirgizistan och för samtalen vi förde.

Valrörelsen var intensiv, händelserik och fylld med en så positiv stämning. Alla samtal, möten, berättelser, åsikter, idéer, besök, frågor, svar, debatter, kampanjande, mm har betytt, och betyder, väldigt mycket för mig och är något som jag värdesätter väldigt mycket. Jag är fortfarande tacksam och stolt över att ha fått kandidera till riksdagen för FP i Göteborg i årets val. Och jag är fortfarande rörd och ödmjukt tacksam för varje person som valde att kryssa mig på valsedeln. Tack!

I november arrangerade Utbildningsnätverket ett panelsamtal och frågestund på temat Varför är det viktigt med matematik? Det blev ett oerhört intressant panelsamtal där tre duktiga, engagerade och mycket kunniga lärare i matematik/naturvetenskap och fysik vid Nya Lundenskolan, lärare i spetsutbildning för matematik vid Hvitfeldtska Gymnasiet och bitr. föreståndare för Nationellt Centrum för Matematikutbildning samtalade om viktiga frågor om matematik, matematikutbildning, mm. Jag är väldigt glad för att detta panelsamtal kunde äga rum.

I november höll också FP i Göteborg nomineringsmöte där det fastställdes förslag på bl.a. ordinarie och ersättare i Göteborgs samtliga stadsdelsnämnder. Kommunfullmäktige fattade i början av december beslut om förslagen. Det är för mig en stor ära att för denna mandatperiod få representera (FP) som ordinarie ledamot i stadsdelsnämnden Centrum. Jag är djupt tacksam för förtroendet och jag kommer att göra mitt allra bästa för att förvalta detta väl.

Idag är det den sista dagen på 2010.
Jag önskar er alla ett mycket Gott Nytt År 2011!

2 kommentarer:

  1. Om 2011 blir ett liberalt år eller inte återstår väl att se men tillönskar dig även här ett gott nytt år, oavsett dess politiska kulört :-)

    peter

    SvaraRadera
  2. Hej Peter, Tack för nyårshälsningen. Önskar även dig ett gott nytt år som går i ett mycket positivt tecken, oavsett om det blir med ett liberalt tema eller annat alternativ. :)

    SvaraRadera