lördag 6 februari 2010

Lundsbrunnkonferens och IT för framtiden

Förra helgen var det äntligen dags för årets Lundsbrunnkonferens som är ett av årets absolut allra största händelser för Västsvenska folkpartister. Konferensen slog i år rekord i antalet deltagare då 300 folkpartister från hela Västsverige (VGR, Halland och Värmland) samlades för att ta del av ett mycket bra seminarieprogram, trevligt umgänge och inspirerande och motiverande anföranden från bl.a. Helene Odenjung, kommunalråd i Göteborg och 2:a vice partiordförande och Erik Ullenhag, partisekreterare.

Problem med fastfrusna växlar för tågtrafiken löstes genom kvicktänkbarhet. Det blev en lysande och mycket uppskattad paneldebatt och diskussion med flertalet av våra Västsvenska riksdagsledamöter, Jan Ertsborn, Cecilia Wigström, Lars Tysklind, Anita Brodén, Christer Winbäck, Nina Larsson och Gunnar Andrén, samt indroppande sms från andra riksdagsledamöter, däribland bl.a. Carl B Hamilton. Partiledare Jan Björklund kunde närvara genom högtalaruppkopplad telefonförbindelse. Är väldigt glad för att vi i FP är för, med och i framkant i att bejaka och använda tekniken. Vill ni se lite mingelbilder så titta gärna på Mikael Wendts you tube klipp här

IT är ett ovärderligt redskap och stöd i vardagen. Så också för de allra flesta arbetsplatser, myndigheter och organisationer. Har i en del tidigare blogginlägg nämnt hur viktigt det är med just fungerande IT-system och IT-stöd inom sjukvården, se bla blogglänk 1, blogglänk 2. Informations- och kommunikationsteknik är oerhört viktigt för Sveriges utveckling och framtid. Och Sveriges framtid skapas av oss här och nu. Sverige har alla förutsättningar för att bli ledande inom teknik, utveckling och kunskap. Och grunden till detta läggs redan i skolan.

I Göteborg har vi en s-majoritet som styr. Och i skolorna i Göteborg är det inte självklart att eleverna genom sin undervisning får en likvärdig kompetens när det gäller informations- och kommunikationsteknik. Helene Odenjung har lyft problemet och har bl.a. skrivit en interpellation till kommunstyrelsens ordförande om just detta. Läs gärna Helenes blogginlägg om ämnet. IT är en del i att föra Sverige in i framtiden och då är det också bra om skolelever, som är vår framtid, får ta del av detta under sin skoltid. Är så stolt över att Helene Odenjung och FP går i täten när det gäller detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar