onsdag 24 februari 2010

FP, IT och sociala medier är här och i tiden

Man vågar nog säga att ingen kan ha undgått den något explosionsartade utvecklingen inom de senaste årens IT-teknik och då allra helst inom området sociala medier som t.ex. bloggar, facebook och mobiltelefoner med funktioner som matchar portabla datorer i miniformat. Utvecklingen inom IT-tekniken och sociala medier skapar möjligheter till öppna upp för alternativa vägar för att nå smidiga, snabba och enkla lösningar inom allt från att deklarera sin skatt, boka in besök vid sin vårdcentral till att kommentera en debattartikel och gratulera någon eller att bara säga hej eller tack. Jag tror inte att tekniken kommer att ersätta ett personligt möte medmänniskor emellan. Men däremot ger tekniken möjligheter till bl.a. kommunikation, information och även kontakt. Detta tycker jag är väldigt bra.

Jag tycker också att det är väldigt bra att vi i Folkpartiet Liberalerna (FP) är ett parti som säger ja till framtiden. I uttrycket "Ja till framtiden" ligger förhoppningar, drömmar, utveckling och möjligheter. Detta inkluderar även IT och sociala medier. Det är därför inte så konstigt att FP i Göteborg har ett öppet samråd i Forma Framtidens Göteborg där vi vill att du tycker till om hur framtidens Göteborg ska se ut. Tyck gärna till...och tyck gärna till mycket!

I dag uppmärksammade Sveriges Radio vikten av sociala medier i samband med valrörelsen. FP ligger som alltid i framkant. Läs och lyssna gärna på SR-intervjun med Pär Gustafsson, ansvarig för just sociala medier för FP i Göteborg, länk finns här.

Söndagen den 19 september går Sverige till val där allt lutar väldigt, väldigt starkt mot en omvald Alliansregering och även ett efterlängtat maktskifte i Göteborg. Jag är inte ett dugg förvånad. Och jag är helt övertygad om att FP, IT och sociala medier är här, i tiden och här för att stanna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar