fredag 17 december 2010

Torkild Strandberg (FP) gästade expen...

Artikel publicerad i GöteborgsLiberalen nr 5-6, 2010:

Torkild Strandberg & Cecilia Wigström.
Nyligen gästades FP i Göteborg av Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande i Landskrona och riksdagsledamot för Skåne läns Västra valkrets.

Minns i november den ljuva september....

Torsdagen 11 november gästades FP i Göteborg av Torkild Strandberg, kommunalråd för FP i Landskrona och riksdagsledamot för Skåne läns Västra valkrets, som med rätta kan sjunga texten tillsammans med övriga folkpartister i Landskrona. FP i Landskrona fick nämligen 30,6 % i årets val.

Expeditionen var välbesökt av ett stort antal medlemmar som med stort intresse fick höra Torkild berätta om framgångar i Landskrona där FP starkt har gått framåt. Det var ett nöje att få höra Torkild berätta om hur de hade gått tillväga.

Vi i vår tur ställde en massa frågor och det resulterade i åtskilliga tips och goda idéer. Vi fick t.ex. höra om hur de sedan några år tillbaka har skickat ut brev med frågeformulär till invånare i Landskrona där de fick tycka till i olika frågor. Och Torkild och FP har under denna tid fått massor av svar på sina brev med frågor.

Torkild lyfte fram vikten av att bekräfta väljaren, att fråga väljare om deras åsikter och vad de tycker är viktiga frågor och att även ge återkoppling i någon form. Konkreta budskap, kreativitet och nytänk i kampanjande fördes också fram som väldigt betydelsefull. Ledord är att vara tydliga, personliga och lokala.

Torkild i sin ödmjukhet sa vid besöket hos oss: Att detta passar oss i Landskrona och kanske gör det inte det i Göteborg. Men det vet man inte förrän till nästa valår. För naturligtvis fick man en och annan tanke om vad man kan utveckla och det kändes väldigt positivt.

Stort tack, Torkild, för ett mycket uppskattat besök!

Ulla Palmgren
Kristina Palmgren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar