onsdag 15 september 2010

Radiointervju hos Göteborgsfontänen.

Nu är det bara fyra dagar kvar till valdagen den 19 september. Slutspurten är i full gång med kampanjaktiviteter från tidig morgon till sen kväll. Man känner verkligen av den positiva stämningen runt om i landet och i Göteborg. Och det är så glädjande med allt stöd och uppmuntran man får från väljare man pratar med eller som passerar förbi. Göteborg är full med leenden och massor med tummen upp. :)

I fredags hade jag tillsammans med representanter för övriga riksdagspartier förmånen att få delta i radiointervju hos Göteborgsfontänen. Intervjun var ungefär 50 minuter lång och hade som tema psykisk ohälsa. Jag är oerhört glad för att fått möjligheten att där få prata om de frågor som jag tycker är så viktiga. Frågor som togs upp var bl.a. hur att förebygga psykisk ohälsa hos barn och ungdomar, arbetslöshet, tillgänglighet till akutmottagningar, antal vårdplatser i förhållande till behov, stigma och skam, elevhälsa, kontinuiteten och antal elever varje skolkurator ansvarar för, mm, mm.

Det var väldigt bra och värdefulla frågor som kom från närvarande i Göteborgsfontänen. Jag uppskattar det väldigt mycket att närvarande just fick möjlighet till att ställa frågor. Vill du lyssna på sändningen kan du göra det här (eller att gå hit och klicka på "Radio live 3").

Och som jag nämnde vid besöket, vi i FP nämner just verksamheten Fountain House i vårt valmanifest då vi vill stötta utvecklingen av den verksamhet som bedrivs inom Fountain House-rörelsen och andra alternativ inom föreningsliv och frivilligorganisationer. Detta för att vi även vill se att utbudet av verksamhet inom området ökar och att det inte är självklart att verksamheten ska bedrivas i kommunernas regi. Ibland är kompetensen om behov för personer med funktionsnedsättning större inom den idéburna sektorn. Vill du läsa mer om vad FP vill göra för att öka möjligheterna för personer med funktionsnedsättning så klicka här. Vill du läsa mer om vad vi i FP vill göra inom området psykisk ohälsa så klicka här och här. Och vill du läsa om vad Alliansen vill göra på området så klicka här.

Tusen tack till Göteborgsfontänen för att ni arrangerade radiointervjun och frågestunden. Och tusen tack för det ovärderliga arbete ni gör!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar