fredag 17 september 2010

Därför väljer jag Folkpartiet och Alliansen.

Idag är det två dagar kvar till valdagen nu på söndag den 19 september. Att få leva i ett land där vi har demokrati och allmän rösträtt där varje röst har lika värde, där vi har åsiktfrihet och yttrandefrihet är något som jag värdesätter oerhört mycket. Att få välja vem man tycker ska leda vårt land, våra landsting och regioner och våra kommuner är stort. Genom att använda sin rösträtt har varje person möjlighet till att påverka. Och, som sagt, varje röst är lika värd. Detta är stort. Och det har en stor betydelse för Sveriges framtid.

Politik berör. Politik reflekterar och politiker representerar väljarna. Politiken fattar beslut om hur Göteborg, Västra Götalandsregionen och Sverige på riksplan ska se ut, vara och verka. Det är genom politiken som vi fattar beslut om hur vi vill att vårt framtida samhälle ska se ut.

I Folkpartiet Liberalernas värderingar och ideologi hittar jag den värdegrund som både värnar om och skapar möjligheter för varje enskild person men också för vårt samhälle och omvärld.

Varje person är unik, med sin egen personlighet, sin bakgrund och sina egna drömmar om framtiden. Det är varje enskild människa som tillsammans skapar och utgör ett levande samhälle.

Det handlar om frihet, drömmar, valmöjligheter, ansvar och medmänsklighet. Frihet att få vara den personen man är och är född som och till. Frihet att få tycka det man tycker och få lov att ha och uttrycka sina åsikter. Frihet att få leva det liv man vill leva och att få leva med den man vill dela sitt liv med. Frihet att som människa värderas och respekteras som just en människa och en person. Drömmar, att kunna och att våga drömma om hur man önskar att framtiden ska se ut. Att man kan och vågar tro att man också kan uppnå sina drömmar. Valmöjligheter, att varje person får möjlighet att få välja sin väg och sina val och fatta de beslut som påverkar ens liv, både i stort och smått. Och att man får möjlighet till att välja om och få en ny chans och ny möjlighet. Ansvar, att man tar ansvar för sina val och sina beslut och även tar ansvar för hur ens val och beslut påverkar andra. Medmänsklighet, att värna om sina medmänniskor och att värna om dem som inte kan eller orkar föra sin egen talan. Att värna om och ge stöd till dem som är svaga, sjuka, ensamma eller har hamnat i en tung och svår livssituation. Ett medmänskligt samhälle ger möjlighet och stöd till att kunna välja just sina drömmar, sin väg och sina val.

Jag vill att våra liberala värderingar och ideologi fortsätter att vara en klar och tydlig värdegrund för enskilda personer och vårt samhälle att vila på.

Därför väljer jag Folkpartiet Liberalerna. Därför väljer jag en omvald Alliansregering. Och däför väljer jag ett maktskifte i Göteborg med ett Alliansstyre och med ett starkt Folkparti.

Hur vill du att Sveriges framtid ska se ut? Framåt med Folkpartiet och Alliansen? Eller väljer du det andra alternativet? Varje röst har lika värde och är oerhört betydelsefull. Det handlar om Sveriges framtid och hur just du vill att den ska se ut. Använd din rösträtt!

1 kommentar:

  1. Såhär beter sig Alliansen...

    http://katidis.wordpress.com/2010/09/15/alliansen-dodar-radjur/

    Mvh

    SvaraRadera