lördag 7 augusti 2010

Suverän valupptakt med FP Hisingen!

I onsdags i förra veckan var det valupptakt för lokalföreningen Folkpartiet Liberalerna Hisingen. Under dagen var himlen täckt av en hel del moln och sporadiska småskurar men det klarnade upp under eftermiddagen med ett strålande solsken och underbar sommarvärme. Det blev en otroligt trevlig eftermiddag och kväll.

Valupptakten inleddes med kampanjande på Torslanda Torg. Barnen fick ballonger medan ungdomar och vuxna fick info om FP Hisingens lokala material och info om lärlingsjobb. Det är alltid lika roligt när materialet man delar ut tas emot positivt. Och det värmer alltid lika mycket när någon säger att ”jag röstade på er och kommer att göra det igen”.

Lokalt vill bl.a. FP Hisingen: Ha fler ambulerande närpoliser, En servering/kiosk på Rambergets topp, Rusta upp de lokala torgen med belysning, blommor och bostäder, Att parkerna ska vara välskötta, At det ska bli lättare för cyklister och gående att ta sig fram genom belysta vägar, Ha fler snabbussar, Att äldre ska kunna välja själva hur och var de vill bo, Att trygghetsplatser likt Lundby och Tuve-Säve skall inrättas för hela Hisingen, Utveckla industri och företagande, Förtäta redan befintliga och bygga nya bostadsområden med en blandad bebyggelse, Att det byggs ytterligare 1 000 småbåtsplatser runt om på Hisingen, Ha ökat stöd för lärlings/praktikplatser för ungdomar, Ha både kommunala och privata skolor med olika inriktning, Att varje skola har ett elevhälsoteam för att stödja eleverna, Att utredningstider till BUP/BNK skall vara korta (BUP = Barn och Ungdomspsykiatri, BNK = Barnneuropsykiatriska Kliniken) och Ha fler nattis.

Efter kampanjandet hade vi grillning vid Lilla Varholmen. Det var så trevligt att träffas igen efter sommarledighet. Med vid valupptakten var bl.a. Cecilia Wigström, Kjell Björkqvist och Birgitta Ling-Fransson. Och jag hade längtat ut till havet hela veckan så det var ett jättestort plus i kanten att få dela en härlig solig sommarkväll tillsammans ute i Göteborgs underbart vackra skärgård. Tack alla! Och om någon undrar så var det grillning med äkta ved. Som sedan släcktes exemplariskt brandsäkert av vice ordförande för FP Hisingen. :)

Och slutligen, jag instämmer helt och hållet med rubriken på materialet vi delade ut: ”Göteborg behöver förändring - Folkpartiet liberalerna gör skillnad!”. Det är så tydligt att det både behövs och efterfrågas ett maktskifte i Göteborg i valet i september. Och jag är helt övertygad om att det också kommer att bli ett maktskifte där Allianspartierna med ett FP som gör stor skillnad äntligen kommer att styra, förändra och framförallt förbättra Göteborg! Stort JA för maktskifte i Göteborg i september!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar