fredag 27 augusti 2010

Blockad mot valstuga är en blockad mot demokratin.

Det är mindre än hälften av människorna i världen som lever i en demokrati och där man har yttrandefrihet, åsiktsfrihet och religionsfrihet. Sverige är ett av de länder där vi däremot har demokrati, yttrandefrihet och religionsfrihet. Vi har demokratiska val och en öppen samhällsdebatt där vi kan dela med av åsikter, synpunkter och tankar och idéer. Detta är värdefullt. Vi ska värna om vår demokrati.

Jag tycker att det är djupt beklagligt att Folkpartiets valstuga på Kungsportsplatsen i Göteborg idag blev blockerad av Syndikalisterna på initiativ av Rättvisepartiet Socialisterna. Blockaden ledde till att vi valarbetare hindrades i att ta oss in i och ut ur valstugan. Men framför allt och det som är mest tragiskt är att även väljare och skolungdomar hindrades i och försvårades för att ha möjligheten till att kunna ta del av samhällsinformation.

Den 19 september går Sverige till val. Det är ett oerhört viktigt val. Det är då som vi väljer vem vi tycker ska styra Sverige. Detta är stort. Det är då vi använder vår rösträtt till att i ett demokratiskt val använda den för att påverka hur vi vill att vår framtid här i Sverige ska se ut.

Därför tycker jag att det är djupt beklagligt att just möjligheten för väljare och andra personer att ta del av samhällsinformation och just få möjlighet till att ställa och få svar på sina frågor idag hindrades och försvårades för genom att Syndikalisterna blockerade vår valstuga.

Att blockera en valstuga främjar inte demokratin. Att blockera en valstuga främjar inte yttrandefriheten eller åsiktsfriheten. Tvärtom så inskränker en blockad just den demokrati, yttrandefrihet och åsiktsfrihet som vi har här i Sverige. Den demokrati som vi gläds över och som vi värnar om.

Jag tycker att det är oerhört tråkigt när väljare hindras ta del av information inför ett demokratiskt val. Jag kan inte annat än att säga att det är djupt tragiskt och att en blockad mot valstugan är en blockad mot demokratin.

Pär Gustafsson har bloggat om blockaden här och Frida M Simonsson har bloggat om blockaden här.

Media: GT, GP och SvD.

22 kommentarer:

 1. Att behandla städare som skit är tydligen inget hot mot demokratin. Ej heller att utnyttja papperslösa ??? Människofientlig artikel!!!

  SvaraRadera
 2. Om du missade det handlade själva blockaden om att belysa att ni bryter en facklig blockad och tar ställning för Berns i en facklig konflikt. En av era medlemmar sa öppet att han stödjer Berns. Berns har bland annat rensat ut fackligt aktiva, och kallar lagligt varslade stridsåtgärder för maffiametoder. Vad är detta om inte ett hot mot den demokrati du talar så varmt om? Eller är demokratin bara värt någonting när den gynnar arbetsköpare och överklassen?

  SvaraRadera
 3. "Om Berns inte anlitar Syndikalisternas bemanningsföretag eller anställer de sju uppsagda städarna från Syndikatet, kräver man 920 000 kronor för att lämna Berns Salonger i fred."

  Klockren maffiametod. Syndikalisterna försöker skapa sig PR poäng igenom att gå på ett high class uteställe och igenom att försöka smutskasta/stoppa en demokratisk process.

  /Göteborgs-sosse

  SvaraRadera
 4. Det du kallar maffiametod är traditionellt fackligt arbete, och att arbetstagare köps ut, eller skadestånd, är knappast något ovanligt, utan praxis. Du kallar alltså både grundlagen och praxis, vilket LO brukar använda sig av, för maffiametoder.

  SvaraRadera
 5. ni folkpartister hade inga som helst argument till VARFÖR er valupptakt hålls på Berns Salonger, det var enklare att skrika "Är du dum i huvudet!?" och knuffas istället. Vi har en demokratisk rättighet att protestera på ett parti när de stödjer en restaurang där de kickar papperslösa arbetare och behandlar de som skit för att de är fackligt engagerade. Läs på!

  Länka till riktig media istället!
  http://www.goteborgsfria.nu/

  SvaraRadera
 6. Så fackligt arbete är att hindra en demokratisk process?

  SvaraRadera
 7. @ Lola
  Sen när är det din ensak var ett politiskt parti håller sina valupptakter? Är du diktator eller?? SKIT I DET DU. Och demokratisk rättighet? Nej, ni har ingen j-vla rättighet att blockera tillgång till någons valstuga.
  Frågan om ni är dumma i huvudet verkar fullkomligt berättigad när man läser era kommentarer här..

  @ Sven
  Om det sker på det här sättet, ja.


  Vilka tror ni att ni är egentligen?? Tror ni att ni bestämmer i Sverige och kan göra hur ni vill??

  SvaraRadera
 8. Nej du, en blockad mot en valstuga är ingen blockad mot demokratin. Det visar snarare att folk själva vill vara med och bestämma och inte bara låta sig styras av dig och dina gelikar i den politiska adeln.

  Däremot är ditt partis val att förlägga sitt möte till en arbetsplats under blockad ett hot mot demokratin vi arbetare har lyckats kämpa oss till i det här landet. Inte tack vare såna som du utan trots.

  SvaraRadera
 9. Syndikalisterna är ett äkta PK-slödder som på något märkligt sätt får bemanningsföretag att framstå som kriminella när de värvar medlemmar bland illegala invandrare. Senast jag kollade i svensk lagbok är det ett brott? Men det skiter ni i er vänsterhycklare, det gäller att begå rätt brott. Skäms och försvinn nu till era palestinasjalscaféer där ni kan sitta och drömma er bort till Kuba eller Nordkorea!

  SvaraRadera
 10. "när de själva" ska det förstås stå i ovanstående inlägg. :-D

  SvaraRadera
 11. Själv gick jag förbi eran valstuga på lunchen för att se vad ni hade att erbjuda förutom kaffe och kaka. När jag stod och pratade med dig så blev varken skrämd eller tyckte att de som stod jämte dig "hotade demokratin". Du gick in och ut flera gånger.

  Efter jag fick det berättat för mig, notera, berättat - inte skrämd som ni väljer att skriva att de aktivister som stod där gjorde. Så tänker jag aldrig rösta på er någonsin eftersom ni verkar stödja slavarbete på en redan smutsigbransch som restaurangbranschen är. Det om något är ett hot mot demokratin!

  SvaraRadera
 12. Det är ni som är ett hot mot demokratin för vem fan gav er rätten att försöka, med våld, mota bort de fackliga aktivisterna under deras spridande av informationskampanj?

  Jävla pissungar, ni gjorde samma sak i Skärholmen också. Ni slog förbipasserande folk och kallade dem för fascister, ni anklagade dem - vitt och brett - för att SABOTERA era valaffischer utan att kunna beskriva när det hände, hur det hände och vilka det var som utförde "sabotaget" och vad händer? JO, ni gråter ut i median om att ni blev attackerade! Fan, skärp till er för i helvete!

  "Ett hot mot demokratin" - det är ni som är ett hot mot demokratin, jävla fascister!

  SvaraRadera
 13. Typska komunistfasoner skäms på er era stackare

  SvaraRadera
 14. Märkligt att just syndikalister, som ju inte förespråkar demokrati utan anarki, dillar om grundlagen och annat.

  Och en blockad mot en valstuga, som representerar ett legalt och etablerat parti i ett demokratiskt samhälle, är ALLTID ett brott mot både grundlagen och ett flertal andra klausuler i svensk lagstiftning, likaså internationell. Fullständigt svart eller vitt, i det fallet finns ingen gråzon. Utom möjligtvis i huvudet på syndikalistiska fanatiker med en allt annat än demokratisk samhällssyn.

  Med vänlig hälsning: En Jurist, som faktiskt vet vad han talar om, till skillnad från flertalet aktivister, oavsett inriktning.

  SvaraRadera
 15. Du är så klok, Kristina! Bloggade också om detta, länkade till din blogg :)

  SvaraRadera
 16. Nicklas.. vilket jälva skitsnack! Du bestämmer inte vad som är demokrati och vad folk får göra.
  Det här är ett fritt land, ingen jävla kommunistdiktatur där du styr.

  Dra åt helvete och jag hoppas ni får så mycket stryk att ni aldrig mer kan gå nästa gång ni gör något sånt här. Nazistjävlar.

  SvaraRadera
 17. SAC är antidemokratska. Och jag hoppas att polisen snart sätter hårt mot hårt. Demokratin skall inte dikteras av demokratifiender som SAC.

  SvaraRadera
 18. SAC är paria, utsugare, "Nyttiga Idioter", korkade, anti-demokrater, No-brainers, Damp, GMF, HPG och innehavar av alla andra tänkbara psykologiska störningar.

  Jag röstar nu på FP och inte på vpk längre.

  SvaraRadera
 19. Tyvärr e demokratin en illusion bara lova de som vanligtvis röstar skattelättnader. Och du får röster det e pengar som vanligt alla fagra ord till trots. Försvarar inte blockaden men att hänvisa till hot mot demokratin stinker.

  SvaraRadera
 20. Tänk på alla SD medarbetare som råkar ut för hot misshandel å störande av sammankomster hela tiden.. Om det hörs inget.. Konstigt. Ska ju va en demokrati det här..

  SvaraRadera
 21. "illegala invandrare"? Bara det visar ju på vilken människosyn ni har i FP. De arbetare som driver konflikten på Berns är papperslösa latinamerikaner som utnyttjats hänsynslöst i många år av Berns och deras lakejer i bemanningsföretagen. Och Berns har vart fullt medvetna om detta, även VD:n Yvonne Sörensson som varje morgon hälsat glatt på de städare som hon sa hejdå till kvällen innan. Fullt medveten om att de har arbetat hela natten och sovit under borden på restaurangen 2 timmar innan nästa pass börjat. Hur jävla demokratiskt är det? Jävla människofientliga rasister!

  SAC är det enda fackförbund som har hjälpt dessa människor att ta strid för sina villkor. Och märk väl, det är INTE SAC som strider: det är arbetarna själva som driver frågan mot Berns. Med hjälp och stöd av SAC.

  Men det är klart, FP har ju alltid velat ha ett samhälle där vissa prioriteras högre än andra... Ni bryr er inte ett skit om de papperslösa invandrare som slits ut på landets alla restauranger och hotell under slavliknande förhållanden. Skäms på er!!

  SvaraRadera
 22. Blockera? Det var ingen stängd blockad, valarbetarna tilläts gå runt blockaden och in/ut ur stugan samt att det fanns en till dörr på andra sidan stugan.

  SvaraRadera