lördag 21 augusti 2010

Alliansen fortfarande i ledning och FP fortsätter att öka!

Folkpartiet fortsätter att öka enligt de senaste opinionsmätningarna. I fredags publicerade Dagens Nyheter resultat från Synovate som visar att Folkpartiet har ökat med nästan en hel procentenhet från 6,6 % till att nu ligga på 7,4 %. (Sifo visar en ökning från 6,1 % till 6,8 % och Novus visar en ökning från 4,8 % till 6,9 % för FP.) Detta är en klar ökning jämfört med de tidigare opinionsundersökningarna som kommit sedan i våras. Och Alliansen har fortfarande ledningen med 47,8 % jämfört med 46,6 % för oppositionen. Naturligtvis är det resultatet på valdagen som är avgörande, men jag tror att siffrorna tydligt visar en trend hos väljarna.

Både Alliansen och Folkpartiet har sedan innan valet 2006 haft en klar och konkret linje i politiken. Både Alliansen och Folkpartiet har under denna mandatperiod med beröm mycket väl godkänt visat att regeringsdugligheten och förmågan att styra landet, bl.a. genom den djupaste finanskris sedan 1930-talet, till att nu ha ett positivt utgångsläge inför framtiden. Och just Sveriges hantering under finanskrisen lyfts fram som mycket gott exempel inom bl.a. EU. Det är något som jag är väldigt glad över. Allra helst eftersom detta nu gör att Sverige kan fortsätta i en positiv riktning framåt.

Under våren och fram till senast förra fredagen har flertalet rapporter och valmanifest presenterats från både Alliansen och Folkpartiet. De visar alla på en klar och tydlig politik och vad vi vill försöka åstadkomma och genomföra efter valet den 19 september. Rapporterna som presenterats är många. I juni kom t.ex. Alliansens Vårdval 2010 som jag tidigare bloggat om här, i augusti kom Folkpartiets valmanifest som jag bloggat om här och i maj presenterade Folkpartiet i Göteborg både Valplattformen för Folkpartiet i Göteborg som du kan läsa här och rapporten ”Utveckla Göteborg till en regnbågsstad i världsklass” som du kan läsa här.

Både Folkpartiet och Alliansen har en klar och tydlig linje i politiken som förs och vad vi vill åstadkomma framöver. Jag är tveksam till att alternativen som oppositionen presenterar är lika klara, välgenomtänka och framför allt genomförbara.  Sverige ska utvecklas framåt, inte bakåt!
 
Läs gärna andra bloggar i ämnet: Matthias Sundin, Per Altenberg, Rasmus (Liberal) Jonlund, Tommy Rydfeldt, Per-Åke Fredriksson, Pär GustafssonOlov Lindquist och Christer Sörliden
 
Media: DN, Expressen, Politikerbloggen och Aftonbladet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar