tisdag 31 augusti 2010

Fortsatta framgångsvindar för Alliansen och Folkpartiet!

Idag publicerades de två senaste opinionsmätningarna från Skop och United Minds. Båda mätningarna visar fortsatt ledning för Alliansen och att Folkpartiet fortsätter att öka.

Skops siffror visar att Alliansen har 49,8 % jämfört med 44,8 % för oppositionen. United Minds mätning visar 48,1 % för Alliansen medan oppositionen har 44,4 %. De senaste mätningarna har visat liknande trend i siffrorna, dvs en ledning för Alliansen och att denna siffra verkar fortsätta att öka.

Samma opinionsmätningar visar också en fortsatt ökning för Folkpartiet. Skops mätning visar en ökning för FP med 0,6 % till att nu ha 7,9 %. United Minds visar en större ökning för FP med hela 1,5 % till att nu ha 8,2 %.

Resultatet i dagens publicerade opinionsmätningar är otroligt glädjande! Allra helst det att FP fortsätter att öka. Fast jag är faktiskt inte direkt förvånad över att både Alliansen och FP visar positiva resultat i opinionsmätningarna. Både Alliansen och FP har en klar och tydlig politik. Vallöftena som Alliansen och FP har presenterat främjar Sverige och främjar en fortsatt positiv utveckling. Vallöftena är dessutom finansierade. Och detta spelar en enormt stor, om inte avgörande, roll. FP lyfter också fram flera viktiga välfärdsfrågor med bl.a. skola, utbildning, forskning, äldrefrågor och integration. Frågor som är oerhört viktiga. Och partiledare Jan Björklund var lysande i måndagens partiledarutfrågning i SVT.

Idag är det 19 dagar kvar till valdagen söndagen den 19 september. Imorgon, onsdagen den 1 september, börjar förtidsröstningen. Och jag är helt övertygad om att det fram till valdagen kommer att fortsätta blåsa framgångsvindar för Alliansen och för Folkpartiet!

Läs gärna andra bloggar i ämnet: Mathias Sundin, Rasmus Jonlund (Liberal), Runo Johansson, Seved MonkeOlov Lindquist och Marcus Grundén.

Media: SvD, DNExpressen 1, Expressen 2, AB och SVT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar