måndag 19 april 2010

Vårkampanjen har äntligen startat!

Äntligen har FP:s traditionella vårkampanj startat. Den är mycket efterlängtad! I år fokuserar vårkampanjen på tre frågor som jag tycker är väldigt viktiga och som också utgör grunden för hur vi vill föra Sverige framåt mot en positiv framtid som innehåller möjligheter.

En fråga är Ja till lärlingsjobb. Det handlar mycket om att få en möjlighet till att komma in på arbetsmarknaden, få arbetslivserfarenhet och att arbeta och få en lön. Lönespridningen i Sverige har en alldeles för liten spridning för att verka optimalt. Ingångslöner är relativt höga. Det främjar inte direkt viljan av att anställa yngre personer så att dessa får möjlighet till att komma in på arbetsmarknaden. Lärlingsjobb är därför en mycket bra och givande lösning till att ge ungdomar möjlighet till att komma in på arbetsmarknaden och få just arbetslivserfarenhet.

En annan fråga är Ja till tidigare betyg. Sverige ska ha en skola i världsklass. Vi har skolor med elever som har möjligheter att också få en framtid full med möjligheter. Och att få kunna välja sina val om hur de vill att just deras liv ska se ut. Tidiga betyg ger möjligheter både för lärare, föräldrar och elever att både kunna sätta in stöd när och om en elev behöver det och att också kunna uppmuntra, motivera och förstärka det som en elev är bra och duktig på. Betyg innebär beröm.

Den sista frågan i fokus handlar om parboendegarantin och om rätten att få bo tillsammans, om man så önskar, när behovet uppstår för sin partner att flytta till ett äldreboende. Jag skrev ett blogginlägg om detta nyligen, länk hittar du här.

Jag är väldigt glad för att vårkampanjen äntligen har startat. Och jag är både glad och stolt över att få möjligheten till att få prata om och föra ut vår politik om hur vi ser möjligheterna för oss här i Sverige och att vi säger Ja till framtiden!

Vill du veta det allra senaste som händer inom Folkpartiet Liberalernas Vårkampanj så gå till vår kampanjblogg som har info om allt det senaste, länk hittar du här.

Läs gärna andra bloggar om vårkampanjen: Niklas Odelberg, Carina Boberg,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar