torsdag 23 juni 2011

GT Debatt/Replik: Läxmotståndarna har glömt att läsa på!

Skriver idag tillsammans med Bo Anderssen ett repliksvar i GT om att ”Läxmotståndarna har glömt att läsa på”. Repliken är svar till Vänsterpartiets replik till vår tidigare publicerade debattartikel i GT om undervisningstid och om att "Lärarnas löner måste bli högre".

(V) påstår i sin replik att (FP) är en av pådrivarna till att familjebakgrund ska påverka elevers skolresultat, att (FP) bejakar en negativ utveckling för lågpresterande elever och att (FP) aktivt motarbetar att elevers behov ska styra resursfördelning inom skolan i Göteborg.

I vårt repliksvar i dagens GT förtydligar vi att dessa påståenden inte stämmer. Vi tar också upp friskolor, valmöjligheter, den nedåtgående trenden av skolresultat sedan 1990-talet inom främst matematik, naturvetenskap coh läsförståelse, satsningar och reformer sedan regeringsskiftet 2006, det gradvisa borttagandet av betyg på 1970-talet, vikten av tidiga betyg coh resursfördelningsmodellen för skolpeng i Göteborg.

Vi tar också upp att (FP) i Göteborg vill genomföra en första lärarlönesatsning på 30 miljoner kronor för att stärka läraryrkets status. Lärare är skolans viktigaste resurs!

2 kommentarer:

 1. Krister Stensson24 juni 2011 18:21

  Ditt engagemang i utbildningsfrågorna är fantastiskt. Ett mycket viktigt område som många gånger faller undan för vård- och omsorgsfrågor i kommuner och SDN. Ha nu en avkopplande och trevlig midsommar!!

  SvaraRadera
 2. Tackar ödmjukast, Krister! Skola och utbildning är så viktigt på så många plan, för varje elev, lärare och framför allt för Sveriges framtid. Därför engagemenget. :)
  Håller med dig om vad du skriver. Jag ser helst att det inte nödvändigtvis behöver innebära konkurrens mellan områdena, samtliga är oerhört viktiga och ska ha sitt utrymme. I slutändan beror det till väldigt stor del på var och en av de (oss) som har möjlighet att påverka och att fatta beslut.
  Tusen tack igen Krister! Önskar en glad, trevlig och framför allt ledig Midsommar! :)

  SvaraRadera