fredag 19 juni 2009

Tomt på Kungsportsplatsen utan valstuga

Det ser lite tomt ut på Kungsportsplatsen utan alla valstugor…allra helst utan FP:s färggranna valstuga i gult och blått, med målad EU-flagga på baksidan och vajande FP-beachflaggor på framsidan.

Hela kampanjperioden inför valet till Europaparlamentet har varit fullspäckad med aktiviteter. Utdelning av material tidigt på morgnarna på Drottningtorget där vi den 18 maj även fick kampanjsällskap av Europaparlamentariker Olle Schmidt (FP) och LUF Väst, jobbet under dagarna, sedan ner till valstugan på Kungsportsplatsen för fortsatt kampanjande. (Foto: Kristina Palmgren och Europaparlamentariker Olle Schmidt.)

Regnigt väder var inget problem för kvicktänkta folkpartister i valstugan. Två gummiband, ett stort paraply och lite kreativitet och vips så hade valstugan en markis som skyddade både personer som kom fram och ville ställa frågor och kampanjmaterial som de fick med sig från att bli helt genomdränkta av sporadiska regnskurar som är så typiskt för Göteborg. (Foto: Uppsättning av markis.)

Men många av dagarna i valstugan präglades av solsken och varmt väder. Allra helst sista helgen i maj. Det var också den helgen som EU-minister Cecilia Malmström (FP) och Europaparlamentariker Olle Schmidt (FP) gick ut i media om att en av punkterna Folkpartiet vill driva i Europaparlamentet är införandet av ett europeiskt FBI. Detta fick ett väldigt bra genomslag i media. Bl.a. Rapport sände ett inslag med EU-minister Cecilia Malmström om att FP vill ha ett europeiskt FBI. Länk till inslaget hittar du här. (Foto: Kristina Palmgren och EU-minister Cecilia Malmström.)

Lördagen innan valdagen var det nästan karnevalsstämning som rådde vid valstugan. Många folkpartister, många förbipasserande som ville ställa frågor och prata politik, mycket utdelat material och mycket positiv feedback. FP:s valstuga var välbesökt. Euron som FP bjöd på var ett mycket populärt inslag. Har lite svårt att avgöra om populariteten berodde på att folk gillar euro eller att folk gillar choklad. Förhoppningsvis var det en kombination av båda delarna.

Man kan inte känna sig annat än glad, nöjd och stolt över valresultatet med 13,6 % av rösterna, tre mandat och Marit Paulsen, Olle Schmidt och Cecilia Wikström som FP:s representanter i Europaparlamentet. Jag ser verkligen fram emot nästa valrörelse inför valet i september nästa år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar