måndag 1 april 2013

Tyck till i vår enkät om äldreomsorgen!

Frågan kring äldreomsorgen i Göteborg har verkligen varit i fokus under den senaste tiden. Rapporter har kommit, artiklar har publicerats och åtskilliga debatter har förts i olika sammanhang som t.ex. i Kommunfullmäktige i ämnet.

Folkpartiet i Göteborg vill veta vad du tycker! Ska äldre själva kunna välja vem som utför hemtjänst i sitt hem? Tycker du att Göteborg ska avveckla fler äldreboenden? Ska Göteborg införa en äldreombudsman dit äldre och anhöriga ska kunna vända sig för att få råd och stöd? Känner du dig trygg med att åldras i Göteborg? Fungerar hemtjänsten bra? Har du några synpunkter och idéer om äldreomsorgen i Göteborg?
Vad tycker du? Gå in på vår hemsida och svara på enkäten om äldreomsorgen!
Vi uppskattar ditt svar.
Tack på förhand!
 

2 kommentarer:

 1. Ska äldre själva kunna välja vem som utför hemtjänst i sitt hem? Tycker du att Göteborg ska avveckla fler äldreboenden? Ska Göteborg införa en äldreombudsman dit äldre och anhöriga ska kunna vända sig för att få råd och stöd?
  Svar med ett entydigt - JA!
  Känner du dig trygg med att åldras i Sverige? Fungerar hemtjänsten bra?
  Även här är svaret entydigt, men - NEJ!
  Har du några synpunkter och idéer om äldreomsorgen i Sverige?
  Ett självklart - JA!

  SvaraRadera
 2. Hej Jan S,
  Tack så mycket för din kommentar och tusen tack för att du svarar på vår enkät om äldreomsorgen. Dina svar uppskattas väldigt mycket.
  Jag delar helt och fullt vad du skriver om att äldre själv ska kunna välja vem som utför hemtjänst i sitt hem. Detta borde vara en självklarhet. Vi är alla unika personer och varje person ska ha möjlighet till att själv få kunna fatta viktiga beslut i sitt liv. Detta borde inte upphöra bara för att en person uppnår en viss ålder. Tvärtom.

  Är inte riktigt säker på ditt svar kring om Göteborgs Stad ska avveckla fler äldreboenden...? Jag, FP och även övriga allianspartier, anser inte att detta borde ske. Alltför många väntar på plats till äldreboende i Göteborg. Samtidigt medför nuvarande styrande modell för fördelning av resurser/pengar till respektive stadsdelsnämnd att flera stadsdelar lägger ner och avvecklar äldreboenden. Detta är helt orimligt. Och till detta kommer att flera av de äldreboenden som redan har eller är aktuella för nedläggning/avveckling hamnar bland de högsta i rankning av välfungerande och mycket omtyckta äldreboenden av både boende och anhöriga. Läs gärna debattartikel i ämnet publicerad i GP 3/9, http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.1988715-vi-vill-ta-ansvar-for-vara-aldre

  Rekommenderar också att gärna läsa analys av svar som inkommit kring FP i Göteborgs enkät om äldreomsorgen. Länk till pdf hittar du här: http://www.folkpartiet.se/ImageVault/Images/id_20191/scope_0/ImageVaultHandler.aspx

  Tusen tack igen för din kommentar och för dina svar på vår enkät. Dina svar uppskattas väldigt mycket.

  Med vänliga hälsningar,
  Kristina Palmgren

  SvaraRadera