söndag 17 augusti 2014

Val 2014: Ditt val, din framtid!

Om fyra veckor, söndagen den 14 september, går Sverige till val. Valet handlar om vår framtid.
Vad krävs för att Sverige som land ska kunna möta utmaningar, utvecklas och ge oss möjligheter?
Det har hänt otroligt mycket sedan valet 2006 med då en förtroendevald alliansregering (M, FP, C och KD). Åtskilliga nödvändiga och efterlängtade reformer, förändringar och förbättringar har genomförts. I samband med detta inträffade också en djupt allvarlig finanskris. Sverige har stått sig bra i detta, enormt bra, till stor del tack vare en regering som hanterat utmaningen och svårigheterna ytterst väl.
Det går inte att underskatta vikten av skola, utbildning, jobb, möjligheter och ett tryggt socialt skyddsnät.
Om en månad går vi i Sverige till val. Valet handlar om nuet och om framtiden.
I Göteborg har vi haft ett rödgrönt styre i 20+ år.
Vi vill mer för Göteborg och för Göteborgarna. Göteborg behöver utvecklas. Göteborg behöver ges möjligheter!

Imorgon öppnar vår valstuga på Kungsportsplatsen. Vi kommer då också att presentera vårt valmanifest för Göteborg. Kom gärna förbi om du har möjlighet!

Jag tror på att politik berör. Jag tror också på att politik ska reflektera och att förtroendevalda politiker representerar väljarna. Det handlar om hur vi vill att vårt framtida samhälle ska se ut.

I Folkpartiet Liberalernas värderingar och ideologi hittar jag den värdegrund som både värnar om och skapar möjligheter för varje enskild person men också för vårt samhälle och omvärld.
Varje person är unik, med sin egen personlighet, sin bakgrund och sina egna drömmar om framtiden. Det är varje enskild människa som tillsammans skapar och utgör ett levande samhälle.

Jag kandiderar till kommunfullmäktige för Folkpartiet Liberalerna i Göteborg.
Vi behöver en liberal drivkraft för Göteborg.
Vi ska leva i ett samhälle som värnar om människan. Varje person ska ha möjlighet att själv få fatta viktiga beslut som påverkar ens liv. Vi ska ha ett tryggt socialt skyddsnät. Psykisk ohälsa är oerhört påfrestande för drabbade och anhöriga. Stöd ska sättas in tidigt. Barn och ungdomar ska ha en bra start i livet. Utbildning ger möjligheter. Det ska vara enkelt för ungdomar att få stöd kring hälsa och relationer.
Mina frågor är:
*  Psykisk ohälsa måste bekämpas. Stöd ska sättas in tidigt!
*  Alla elever har rätt till en bra skola och utbildning!
*  Förebyggande insatser är investeringar för framtiden!

Vill du läsa mer om vår budget för Göteborg hittar du länk här.
Vill du läsa mer om Folkpartiets valmanifest för Sverige hittar du länk här.

1 kommentar:

 1. ETT LITET MEDDELANDE FÖR ATT BELYSA MOBBNING OCH STÖTTA DE UTSATTA:

  För några år sen sade en 61-årig kvinna upp sig från sitt jobb på Prevent i Stockholm där hon arbetat i hela sitt liv för att Jessica Nilsson Frisk, en tjej född 1981 som ändå bara arbetade där i några år, tillsammans med sina kollegor hade hjälpt en utomstående, dömd kriminell sprutnarkoman att förtala och mobba kvinnans jämnårige och förståndshandikappade son där på en oerhörd nivå bakom ryggen på henne under flera års tid. Bägge hade varit jättesnälla mot henne själva. Sonen hade precis önskat henne God Jul när allt uppdagades. När detta framkom, ljög Jessica även och påstod sig ha blivit hotad av sonen. Den nya VD:n sen endast två år, Maria Schönefeld, och även Jessicas egen chef Mats Quist, hjälpte gruppen sprida förtalet ytterligare när det hela slutligen framkom. De ljög sen ända till slutet när facket kom in för att hjälpa kvinnan. VD:n försökte t.o.m. lägga hela skulden på sonen för att ingen skulle få veta sanningen om mobbningen.

  Den äldre kvinnan mådde så fruktansvärt av detta att hon först blev sjukskriven och sen sade upp sig. Hon hade då arbetat där i 41 års tid - ända sen hon var 19 år gammal, varit anställd längst av alla och hade bara fyra år kvar tills pensionen.

  Sonen hade blivit mobbad hela sitt liv och mådde redan väldigt dåligt, det visste alla. Moderns jobb var det enda och sista ställe där han inte hade upplevt att folk var elaka mot honom och alltid hade känt sig trygg. Han hade hälsat på där ända sen han var liten.

  Jessica själv stod helt utanför hela tiden. Var inte ens med på ett möte. Hon bad inte ens om ursäkt när kvinnan berättade hur fruktansvärt hon mått av hennes förtal och att det var det absolut värsta hon varit med om i sitt liv och den värsta mobbning sonen utsatts för.

  Den då 50-årige narkomanen, som tidigare arbetat där som vaktmästare och som andra anställda visste brukade droger även på arbetstid, vägrade den nya VD:n veta något om med motiveringen att hon varken träffat honom eller ens visste vem han var. Han fortsatte därför besöka jobbet drogpåverkad även långt efter att kvinnan sagt upp sig och var lika välkommen fortfarande. Han är dömd och finns med i Lexbase.se. Prevent jobbar just för att skapa en bättre arbetsmiljö, få ned olycksfall och motverka mobbning. Nu drivs det av en ledning som hjälper utomstående kriminella narkomaner att förtala de anställdas barn.

  Uppmanar alla som tar avstånd från mobbning och maktmissbruk mot de redan svaga och utsatta, att ta avstånd från www.prevent.se och dess ledning!

  SvaraRadera