tisdag 30 mars 2010

Storsatsning genom Infrastrukturpaketet

Idag presenterade Alliansregeringen en storsatsning genom det sk Infrastrukturpaketet. Infrastrukturpaketet är en storsatsning som omfattar 482 miljarder kronor, varav 417 miljarder kronor i statlig finansiering. Paketet är realistisk och framför allt en genomförbar storsatsning på infrastrukturen runt om i landet. Och det är en gedigen lista över allt som ingår i paketet.

Det är glädjande att det genom det Västsvenska paketet innebär ett förverkligande av satsningar som Västlänken, Marieholmstunneln och en utveckling av kollektivtrafiken. Utvecklingen av kollektivtrafiken blir inom ramarna för satsningen K2020.

Det är speciellt glädjande med utvecklingen av kollektivtrafiken. Detta är något som jag tror merparten av resenärerna i Göteborg med kranskommuner kommer att uppskatta oerhört mycket. Både ur ett tillgänglighets och ett miljöperspektiv. 

Det har påpekats att det under den förra regeringen var en hel del spadtag som gjordes men att flertalet av dem aldrig blev mer än just ett spadtag. Genom Alliansregeringen blir det nu äntligen mer än enbart spadtag som görs! Det blir rejäla spadtag genom denna storsatsning på infrastruktur!

Så här skriver Helene Odenjung (Kommunalråd för FP i Göteborg), Pär Gustafsson (FP), Mikael Wendt (FP), Rosie Rothstein (FP) och Carina Liljesand (KD).

Och vill du vara med och tycka till om (FP) i Göteborgs Valplattform inför valet den 19 september där det bl.a. går att tycka till om "Infrastruktur och trafik" så är du varmt välkommen. Många tack på förhand!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar